MyBlog

MyBlog

Zorgverlener in de praktijk

VoetreflexzonetherapieGeplaatst door Linda van Boekhout za, februari 02, 2013 18:00:18

Mijn naam is Linda van Boekhout en mijn praktij Voetreflextherapie Nuenen is gevestigd aan het Puyven 122. Ik heb de 3-jarige opleiding tot voetreflexzonetherapeute gevolgd met hieraan gekoppeld de 1-jarige HBO-opleiding Medische Basiskennis. Deze aanvulling was belangrijk om toegelaten te worden tot een beroepsvereniging

Voetreflexzonetherapie stelt mij in staat om via drukpuntmasage op de voeten en onderbenen, op een ontspannende manier, vele fysieke en/of psychische klachten te verhelpen of te verlichten. Wat ik heel belangrijk vind in mijn praktijk: ik neem de tijd en patiënten staat niet binnen de kortste keren weer buiten. Mijn praktijk is bovendien mooi gelegen tijdens de massage kunt u genieten van een rustgevend uitzicht op de tuin en vijverpartij.

Zwangerschapsreflexologie

Zwanger zijn is bijzonder en je wilt er zoveel mogelijk van genieten. De hormoonhuishouding verandert, wat een natuurlijk proces is, maar waarbij zich jammer genoeg ook ongemakken kunnen voordoen. Denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, maagzuur, obstipatie, oedeem, rugpijn, pijn in het bekken, blaasontsteking enz. Reflexologie is een prima ondersteuning tijdens en na de zwangerschap voor zowel moeder als kind. Voetreflex kan eveneens worden ingezet om de bevalling op te wekken wanneer de uitgerekende datum daar is

Pre-menstrueel Syndroom (PMS)

Veel vrouwen hebben klachten rondom de menstruatie. De waarschijnlijke oorzaak van PMS ligt in de wisselingen oestrogeen en progesteron. Lichamelijke klachten die zich kunnen voordoen zijn o.a. hoofdpijn, rugpijn, misselijkheid en buikpijn. Ook sychische klachten zijn denkbaar zoals nervositeit, vergeetachtigheid, depressie en prikkelbaarheid. Door het masseren van betreffende zones en het balanceren van je hormonen kan reflexzonetherapie helpen bij menstruatieklachten.

Overgang

De overgang of menopauze is een periode in het leven van de vrouw van grote schommelingen op lichamelijk en geestelijk gebied, voordat er nieuw evenwicht komt. Voor een deel van de groep vrouwen gaat deze periode gepaard met klachten zoals opvliegers, prikkelbaarheid, slaapproblemen, lusteloosheid en depressiviteit. De overgang is een belangrijke periode in het leven en voetreflex kan deze levensfase op een natuurlijke manier ondersteunen.

Behalve bovenstaande klachten kunt u natuurlijk ook voor diverse andere klachten bij mij terecht zoals spijsverteringsproblemen, gewrichtsklachten, huidproblemen, klachten die het gevolg zijn van stress/burn-out, herstel na chemokuur enz. Maar ook alleen voor een ontspanningsmassage bent u van harte welkom. Denk ook eens aan een massagekadobon, een origineel kado voor iemand die het verdiend eens lekker te ontspannen.

Voetreflexzonetherapie is geschikt voor iedereen: van jong tot oud, man of vrouw. Wilt u meer weten of twijfelt u of deze therapie wel bij u past? Kom gerust langs, geheel vrijblijvend en kosteloos, voor een gesprek.

U kunt een afspraak maken via email: info@voetreflex-nuenen.nl of telefoon 040-7873644.

Meer informatie vindt u op www.voetreflex-nuenen.nl .

Tot slot nog enkele belangrijke weetjes: u heeft geen verwijzign van uw huisarts nodig, u krijgt de behandeling vanuit uw aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed en het verplichte eigen risico is niet van toepassing op de behandeling.

De nuenense krant 26-04-2012 - Zorgverlener in de praktijk

  • Reacties(0)//myblog.voetreflex-nuenen.nl/#post1

Vergoeding

veel gestelde vragenGeplaatst door Linda van Boekhout ma, januari 02, 2012 16:08:14

Zijn de behandelkosten gedekt door de zorgverzekering?

Met een aanvullende zorgverzekering hebt u recht op een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. De hoogte van uw vergoedingsbudget is afhankelijk van welk aanvullend pakket u hebt. Kijk voor het overzicht van de vergoedingen op de pagina van de VNRT.

Valt de behandeling onder het verpichte eigen risico?

Nee. Het verplichte eigen risico is niet van toepassing op zorg uit aanvullende zorgverzekering!

Staat Voetreflextherapie Nuenen vermeld in de zorggids?

Ja, mijn praktijk is aangesloten bij de koepelorganisatie RBNG, waarmee de zorgverzekeraars afspraken maken over kwaliteit, opleiding, klachtregeling en tuchtrecht.

  • Reacties(0)//myblog.voetreflex-nuenen.nl/#post0